Projektbeskrivning

HOLISTIC

Som examensarbete under utbildningen Grafisk design och kommunikation på Linköpings universitet undersökte jag tillsammans med Amanda Gyllander hur gerillamarknadsföring kan användas för att kommunicera ett företags värderingar och erbjudande. För att konkretisera arbetet fick vi äran att utforma en kampanj för hälsoföretaget Holistic som erbjuder kunskap och produkter inom hälsa och livsstil för att människor ska må bättre.

Målet med kampanjen var att skapa en unik, engagerande och tankeväckande effekt som genererar buzz hos målgruppen. Undersökningen resulterade i kampanjkonceptet  “Det regnar godsaker”.

KUND

Holistic Sverige genom Linköpings universitet

UPPDRAG

Kampanj och koncept

DATUM

Maj 2018

Holistics kontor

Det här är Holistics fantastiska kontor som vi starkt förknippar med varumärket. Det var just detta kontor som inspirerade oss till den slutgiltiga kampanjen.

Ord som en kampanj för Holistic ska representera

Efter flera undersökningar med målgruppen, som var studenter vid Linköpings universitet, kunde vi konstatera att de som ansågs viktigt i en kampanj för att kommunicera ett företags värdeord samt generera buzz var ovanstående.

Det slutgiltiga kampanjkonceptet såg ut som följande: En korridor eller annan öppen yta i respektive campusbyggnad på Linköpings universitet inreds som en lummig oas av grönskande växter i linje med Holistics identitet. Pelare har gjorts om till björkar, murgröna slingrar sig både i tak och på väggar och harmoniskt fågelkvitter sprids från högtalare bland växterna och träden.

Från taket hänger massor av små flaskor bestående utav hälsoshots. Under flaskorna finns texter som uppmanar mottagaren att knyta ner flaskan och dricka upp innehållet för att uppnå olika hälsoeffekter. Exempel på text kan vara “Svårt att fokusera? Plocka ner mig för en energiboost”.

Tygpåse med Holistics logga

På andra mer avskilda delar av campus har små hörnor inretts i samma manér med träd, växter och fågelkvitter, men där hänger istället enstaka tygpåsar med Holistics logotyp på samt ett kort som förklarar att mottagaren får knyta ner och ta hem den. I påsarna finns produkter från Holistic tillsammans med en varm och personlig hälsning som förklarar vad produkterna är, dess effekter samt tips på hur de kan användas både generellt och i konkreta recept. 

Kampanjen “Det regnar godsaker” skapar något utstickande och överraskande som får mottagaren att stanna upp. Den tar även tankarna bort från pluggandet och erbjuder ett andrum för en stund i en harmonisk miljö. Produkterna som används har en positiv inverkan på stress, immunförsvar, trötthet och liknande för att bidra till extra energi för de hårt pressade studenterna samt kommunicera att Holistic säljer produkter som kan leda till förbättrad hälsa hos målgruppen. Genom en tydlig ingredienslista som visar innehållet i produkterna förmedlas en transparens och ärlighet från företaget. De personliga meddelanden samt informationen i anslutning till produkterna belyser omtanke och kunskap och därmed trovärdighet för Holistic. 

KONTAKT

Släng gärna iväg ett meddelande innan du går!