Projektbeskrivning

BOXIT

I kursen Grafisk profilering och varumärken på Linköpings universitet skapade jag tillsammans med två klasskompisar det fiktiva varumärket Boxit. Boxit är ett doggybag-företag som gör det till en självklarhet att alltid ta med sina rester hem från restaurangbesöket.

Med innovativ förpackningsdesign i miljövänliga material kombinerat med attraktiv design och en tydlig närvaro i medielandskapet strävar Boxit efter att revolutionera den svenska restaurangkulturen. Genom nära samarbeten med restauranger runt om i Sverige vill Boxit ge varenda besökare möjligheten att förlänga sin restaurangupplevelse, vara snäll mot plånboken och samtidigt göra en god gärning för miljön.

KUND

Fiktivt skolprojekt

UPPDRAG

Varumärkesidentitet, kampanj, koncept

DATUM

Mars 2017

Logotyp boxit doggybags
språk för sociala medier - boxit

Med en kontrastrik färgpalett bestående av 8 stycken olika färger så förmedlar Boxit glädje, energi och en positiv syn på framtiden. Språket som kommuniceras i alla medier ska utstråla spontanitet och lekfullhet med en hint av ironi.

Muggar för Boxit doggybags
Take away låda för Boxit doggybags
Visitkort Boxit
Inlägg sociala medier Boxit

Restaurangerna som samarbetar med Boxit gynnas av dess aktiva marknadsföring i främst sociala medier. Såhär kan det se ut på instagram när nya restauranger har anslutit sig till Boxit.

logotyp boxit

KAMPANJ FÖRETAG

För att skapa en medvetenhet om Boxit och informera restaurangvärlden om dess tjänster togs en marknadsföringskampanj i 3 steg fram. Syftet är att visa att Boxit är ett kreativt och nytänkande företag som gärna gör det lilla extra för att stärka kundrelationer. Budskapet med kampanjen är att Boxit är den ultimata samarbetspartnern för alla restauranger som vill bidra till minskat matsvinn och förknippas med ett nytänkande, hållbart företag.

Kampanj för Boxit - rester med cupcakes

Steg 1. Personliga doggybags skickas ut med specialdesignade ”halvätna” cupcakes för varje enskild restaurang där det visas hur gott det faktiskt är med ”rester”. I locket på lådan finns info om Boxit samt dess produkter och tjänster. Lådan och fikat kommer mest största sannolikhet att placeras ut i fikarummet vilket gör att fler anställda blir uppmärksammade på vad Boxit är.

Kampanj Boxit

Steg 2. Anlitade personer skickas in på restaurangen för att äta och sedan fråga om efter Boxit för att kunna ta med sig sina rester hem. Detta för att uppmärksamma personalen på att Boxit är en efterfrågad produkt och något som de bör kunna erbjuda sina kunder.

Kampanj boxit - video

Steg 3. Ett mail skickas ut till restaurangen med en kortfilm som igen beskriver verksamheten samt hur Boxit kan gynna dem. Filmen visar upp exempel på hur t.ex. marknadsföring av restaurangen kan ske via Boxit samt hur de smidigt och snabbt kan ansluta sig.

KAMPANJ PRIVATPERSONER

Ett mål är att det ska förekomma buzz kring Boxit även bland privatpersoner för att fler kunder ska fråga om Boxit nästa gång de har rester kvar från en restaurangmåltid. För att uppnå detta har ytterligare en kampanj tagits fram med syfte att synas och höras på ”stan”.

Kampanj med foodtruck för Boxit Doggybags

Vid ett flertal tillfällen placeras en foodtruck ut i centrala delar av svenska städer runt lunchtid. Foodtrucken säljer överbliven mat från olika restauranger till ett billigt pris. Maten tas självklart med i Boxit’s doggybags. Restaurangerna får här en chans att minska sitt matsvinn och samtidigt förknippas med ett miljövänligt och hållbart tänk och kunderna får en chans att köpa grym mat till ett grymt pris! För att nå ut till en större målgrupp marknadsförs eventen på sociala medier där medverkande restauranger presenteras från dag till dag.

KONTAKT

Släng gärna iväg ett meddelande innan du går!